Kinuskinen maapähkinävoi-banaanikakku

elokuuta 31, 2017

Tämä makea ja ihanan överi kakku sisältää lemppariraaka-aineitani yhdessä!



Se olisi Ruokakonttuurin toinen syntymäpäivä tänään! Viime vuonna ekat synttärit jäivät noteeraamatta, mutta nyt aktivoiduin ajoissa ja ehdin saada kakkua pöytään. Olen iloinen, että rohkaistuin perustamaan ruokablogin kaksi vuotta sitten, sillä siitä on tullut tosi tärkeä harrastus. Aion jatkaa bloggailua niin pitkään kun se vaan tuntuu kivalta ja aikaa vaan riittää. Edelleen on ihan hassua, että blogiani oikeasti käy joku tuntematon ihminen lukemassa ja että jotkut seuraavat sitä jopa aktiivisestikin.

Olisin voinut leipoa jonkin syksyn upeaa satokautta kunnioittavan kakun, mutta päädyin sen sijaan mielessäni pidempään muhineeseen kakkuideaan, kun sattui juuri sopivasti olemaan kasa kypsiä banaanejakin. Tämä kakku tosiaan sopii oman blogini synttäreiden teemaan, koska se sisältää yhden suosikkiyhdistelmistäni: kinuskia, maapähkinävoita ja banaania - ihanaa! Ja ihanan överiä. :D Jos olet raikkaiden ja kevyiden makujen ystävä, tämä kakku ei ehkä ole sinun juttusi. Jos taas kuulut niihin, jotka pitävät tuhdista kakusta ja erityisesti kinuski-maapähkinävoi-banaani -yhdistelmästä, kannattaa kaivaa leivontakulho saman tien esiin. Itse taidan kuulua molempiin em. ryhmiin.... :D

Tämä resepti ei sen kummempia esittelyjä kaipaa, joten annan vaan koukuttavien ainesten puhua puolestaan. :)





Kinuskinen maapähkinävoi-banaanikakku
(10-12 annosta)

Kakkupohja:
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 1/2 tl leivinjauhetta
1 dl fariinisokeria
100 g margariinia (esim. Keiju)
2 dl kauramaitoa tai muuta kasvimaitoa
1 dl banaanisosetta

Täyte:
1 1/4 dl soijavispiä (Alpro)
1 rs (150 g) kaurapohjaista tuorejuustoa (Oatly påMackan)
1 dl maapähkinävoita (käytin Pirkkaa)
2-3 rkl sokeria
1 kypsä banaani

Kinuski:
1 1/4 dl (eli loppu purkillinen) soijavispiä
1 1/4 dl fariinisokeria

Pinnalle:
suolapähkinöitä


  1. Valmista kakkupohja. Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja levinjauhe. Sulata margariini ja lisää sen joukkoon fariinisokeri. Lisää hieman jäähtynyt margariiniseos sekä kauramaito ja banaanisose kuivien ainesten joukkoon. Kaada taikina voideltuun korppujauhotettuun kakkuvuokaan (käytin halkaisijaltaan 20 cm:n vuokaa). Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä hetki paistamisen jälkeen ja kumoa se vuoastaan. Pohjan on hyvä antaa vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään, jolloin se on helpompi leikata.
  2. Valmista kinuski. Mittaa paksupohjaiseen kattilaan soijavispi ja fariinisokeri. Keitä hiljalleen noin 10-15 minuuttia, kunnes koostumus sakenee sopivasti. Anna jäähtyä noin huoneenlämpöiseksi.
  3. Valmista täyte. Vaahdota soijavispi kuohkeaksi. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella toisessa kulhossa. Sekoita vatkaimella joukkoon maapähkinävoi ja lisää vielä soijavispi. Mausta sokerilla. Viipaloi banaani.
  4. Täytä kakku. Leikkaa kakkupohja kahteen kerrokseen. Siirrä alempi kerros tarjoiluvadille. Levitä pohjan päälle puolet maapähkinävoitäytteestä sekä banaaniviipaleet. Valuta pinnalle vielä puolet kinuskista. Nosta täytteen päälle toinen kakkulevy. Levitä sille loput täytteestä ja valuta pinnalle loppu kinuski. Viimeistele karkeaksi rouhituilla suolapähkinöillä mieluiten juuri ennen tarjoilua.


Saatat pitää näistä

4 kommenttia

  1. Vastaukset
    1. Kiitos onnitteluista! Ja kyllä, tämä on aika herkkua. :P

      Poista
  2. Tämä ohje pitää testata nyt tulevana isänpäivänä! Jotain vähän erilaista. Olen joskus aiemminkin kommentoinut ja kiitellyt blogiasi, mutta sun ohjeilla olen vain onnistunut aina. Siis iso kiitos kivoista & toimivista resepteistä ja kivasta blogista. :) <3

    -sari-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kakku on kyllä oikea herkkupläjäys - eikä varmasti niin perinteinen isänpäiväkakku! Todella kiva kuulla, että blogistani on ollut iloa. :)

      Poista