UA-106469909-1

Info

Kuka?


Olen Wilhelmiina, 30-vuotias espoolainen. Olen koulutukseltani kotitalousopettaja ja ammatikseni teen töitä Keskon päivittäistavarakaupan tuotetutkimuksessa omien merkkituotteiden (Pirkka, K-Menu, Euro Shopper) parissa. Ruoka on minulle intohimo. Kun keskustelu kääntyy ruokaan, niin välillä aivan villiinnyn. :) Kiinnostus ruokaan on ohjannut alavalintaani, ja nykyisin työskentelenkin ammatissani tiiviisti elintarvikkeiden ja ruuan parissa. Aiemmissa työtehtävissäni ehdin jonkin aikaa laatia reseptejäkin työkseni.

Viime vuosina olen kiinnostunut erityisesti vegaanisesta ruuasta. Tähän ovat taustalla pääasiassa eettiset, mutta myös ekologiset syyt. Ajattelen, että kasvipohjainen ruoka on hyvä valinta niin eläinten, oman terveyden kuin koko maapallon kannalta. Innostus vegaanista ruokaa kohtaan ajoi lopulta perustamaan tämän blogin. Aluksi kuvailin kokkailujani Instagramiin, joka onkin loistava kanava inspiraation jakamiseen. Pelkkä kuva ei kuitenkaan kerro ruuasta läheskään kaikkea, joten perustin Ruokakonttuurin kanavaksi kertoa onnistuneista resepteistä. On aivan mahtavaa kokeilla uusia makuja ja ideoita sekä jakaa onnistuneiden kokeilujen elämykset muiden kanssa. 

Bloggaan ensisijaisesti siksi, että rakastan ruokaa. Blogin myötä olen kuitenkin innostunut myös opettelemaan myös valokuvausta, mistä syystä hankin Canon EOS 100D järjestelmäkameran.


Ruokafilosofiani


Inspiroidun sesongin raaka-aineista, erityisesti tuoreista kasviksista. Tosi mielenkiintoista on myös muuntaa tuttuja ruokia ja leivonnaisia vegaaniseen muotoon. Vaikka olen ruoka-alan ammattilainen, vegaanisessa ruuanlaitossa on ollut todella paljon uutta opittavaa. Toisaalta se vaan lisää inspiraatiota entisestään! Tykkään laittaa ruokaa ilman turhaa kikkailua ja hifistelyä, ja pyrinkin aina luomaan reseptit järkeviksi ja simppeleiksi.

En ole ole vegaani, mutta suosin vegaaniruokaa aina kuin mahdollista ja haluan edistää kasvipohjaisen ruuan käyttöä. Blogini resepteissä käytetään lähes kokonaan kasvipohjaisia aineksia, mutta esimerkiksi hunajaa saattaa joissain ohjeissa olla mukana. Toivottavasti Ruokakonttuurin kautta voin inspiroida herkullisen kasvisruuan pariin, tarjota mielenkiintoisia vaihtoehtoja vanhoille tottumuksille ja osaltani suunnata suomalaista ruokakulttuuria entistä kestävämpään suuntaan.

Mikä Ruokakonttuuri?


Moni on ihmetellyt blogin nimeä Ruokakonttuuri. Ruokakonttuuri viittaa satakuntalaisiin juuriini. Lapsuuteni kodista Sastamalasta löytyy ruokakonttuuri, eli eristämätön ruokakomero, jonne mahtuu kävelemään sisään. Talviaikaan ruokakonttuuri on kätevän viileä ruokien säilytyspaikka.

Sanasta konttuuri on erilaisia muunnelmia eri puolilla Suomea. Aiheesta voit lukea lisää vaikkapa Kotimaisten kielten keskuksen Suomen murteiden sanakirjasta.


Yhteydenotot


Voit lähettää minulle sähköpostia osoitteeseen ruokakonttuuri@gmail.com.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti