Info


Kuka?


Olen Wilhelmiina Ritala, 36-vuotias espoolaistunut maalainen, jolle ruoka on intohimo. Kun keskustelu kääntyy ruokaan, niin välillä aivan villiinnyn. 😊 Kiinnostus elintarvikkeisiin ja ruokaan on ohjannut alavalintaani, ja oikeastaan koko työurani olen jollain tapaa tehnyt tiiviisti töitä niihin liittyen. Tällä hetkellä työskentelen elintarvikealalla markkinoinnin parissa. 

Useamman vuoden ajan olen syönyt lähes vallan vegaanista ruokaa, mutta täydennän sitä myös vastuullisella kalalla. Tähän ovat taustalla pääasiassa eettiset, mutta myös ekologiset syyt: Kasvipohjainen ruoka (tai ainakin siihen painottuva ruoka) on hyvä valinta niin eläinten, oman terveyden kuin koko maapallon kannalta. Innostus vegaanista ruokaa kohtaan ajoi lopulta perustamaan tämän blogin. Aluksi kuvailin kokkailujani Instagramiin, joka onkin loistava kanava inspiraation jakamiseen. Pelkkä kuva ei kuitenkaan kerro ruoasta läheskään kaikkea, joten perustin Ruokakonttuurin kanavaksi kertoa onnistuneista resepteistä. On aivan mahtavaa kokeilla uusia makuja ja ideoita sekä jakaa onnistuneiden kokeilujen elämykset muiden kanssa.


Ruokafilosofiani


Inspiroidun sesongin raaka-aineista, erityisesti tuoreista kasviksista. Tosi mielenkiintoista on myös muuntaa tuttuja ruokia ja leivonnaisia vegaaniseen muotoon. Vaikka olen ruoka-alan ammattilainen, vegaanisessa ruoanlaitossa on ollut todella paljon uutta opittavaa. Toisaalta se vaan lisää inspiraatiota entisestään! Tykkään laittaa ruokaa ilman turhaa kikkailua ja hifistelyä, ja pyrinkin aina luomaan reseptit järkeviksi ja simppeleiksi. Viime vuosina olen innostunut suosimaan entistäkin helpompia tapoja tehdä ruokaa, sillä riittävän yksinkertaiset jutut ovat niitä, joihin itsekin tulee tartuttua kerta toisensa jälkeen.

Alavalintani vuoksi ajattelen, että minun pitää pystyä maistamaan kaikenlaisia ruokia, myös lihaa. En siis voi pitää itseäni täysvegaanina, mutta suosin vegaanista ruokaa aina kun mahdollista ja haluan edistää sen käyttöä ja saatavuutta. Blogini resepteissä käytetään kasvipohjaisia aineksia, mutta esimerkiksi hunajaa saattaa joissain ohjeissa olla mukana. Toivottavasti Ruokakonttuurin kautta voin inspiroida herkullisen kasvisruoan pariin, tarjota mielenkiintoisia vaihtoehtoja vanhoille tottumuksille ja osaltani suunnata suomalaista ruokakulttuuria entistä kestävämpään suuntaan.

Mikä Ruokakonttuuri?


Blogin nimi Ruokakonttuuri viittaa satakuntalaisiin juuriini. Lapsuuteni kodista Sastamalan Kiikasta löytyy ruokakonttuuri eli eristämätön ruokakomero, jonne mahtuu kävelemään sisään. Talviaikaan ruokakonttuuri on kätevän viileä ruokien säilytyspaikka.

Sanasta konttuuri on erilaisia muunnelmia eri puolilla Suomea. Aiheesta voit lukea lisää vaikkapa Kotimaisten kielten keskuksen Suomen murteiden sanakirjasta.


Yhteydenotot


Voit lähettää minulle sähköpostia osoitteeseen ruokakonttuuri@gmail.com.