Hernehummus

maaliskuuta 01, 2016

Kävin taannoin brunssilla, jossa tarjolla oli hernehummusta. Siitä inspiroituneena oli pakko pyöräyttää hernehummus kotikeittiössäkin!

Suomalaiset pakasteherneet ovat yksi ehdoton suosikkini pakastealtaassa. Ne ovat käteviä ruuanlaitossa ja maistuvat salaateissa vuodenajasta riippumatta. Erityisesti näin talvella tykkään lisätä pakasteherneitä salaatteihin, kun tuoreet salaattiainekset ovat hintavia ja valikoima suppeampi kuin kesällä. 

Tämä keväisen vihreä hernehummus maistuu ihanan raikkaalta. Se sopii paitsi leivälle levitteeksi, niin myös kasvisten dipiksi tai sellaisenaan lautaselle muun aterian lisäkkeeksi. Lähestyvään pääsiäiseen tästä voisi kehittää alkuruuan esimerkiksi ruisnappien kanssa. Tein hernehummuksestani aika kevyttä, jolloin sitä voi syödä reilumminkin proteiinilähteenä. Tarkoituksenani oli lisätä joukkoon tahinin lisäksi myös oliiviöljyä, mutta kun maistelin tahnaa, ei se oikeastaan kaivannutkaan sitä. Halutessaan oliiviöljyä voi toki lisätä, jolloin lopputulos on täyteläisempi.






Hernehummus

1 prk (380 g/230 g) kikherneitä (Pirkka)
1 ps (200 g) pakasteherneitä
1 valkosipulinkynsi
2 rkl sitruunamehua
2 rkl tahinia
mustapippuria myllystä
½ tl suolaa



Valuta kikherneet. Kuori ja hienonna valkosipuli. Soseuta kikherneet, herneet ja hienonnettu valkosipuli sauvasekoittimella. Lisää loput aineet. Hernehummus sopii leivälle, kasvisten dipiksi tai sellaisenaan lisäkkeeksi aterialle.



Saatat pitää näistä

0 kommenttia