Paahdettu kukkakaalisalaatti tahini-jogurttikastikkeella

elokuuta 23, 2017

Täyteläisen pehmeä tahini-jogurttikastike ja kukkakaali ovat mahtava pari!



Ruokablogeissa vilahdellut kukkakaalireseptejä tiuhaan viime päivinä. Muun muassa Hesari uutisoi, että kukkakaalit ovat viileän kesän vuoksi valmistuneet yhdessä ryppäässä, mistä syystä niistä on ylitarjontaa ja osa kukkakaaleista uhkaa jäädä peltoon. Toivottavasti #kukkakaalitalkoot ovat auttaneet viljelijöitä ja ehkäisseet edes vähän kukkisten kurjaa kohtaloa!

Minäkin kannoin korteni kekoon hamstraamalla edullista kukkakaalia - ja huolehtimalla, että se tulee myös syödyksi, eikä jää jääkaappiin mätänemään! Mieleen alkoi heti tulvia ideoita Lähi-itää henkivästä kukkakaalisalaatista. Paahdoin uunissa kukkakaalin ja kikherneet ja vielä erikseen kuorelliset mantelit tuomaan paahteista makua ja rapsakkuutta. Sekoitin tahinista ja jogurtista täyteläisen pehmeän kastikkeen, jonka kanssa kukkakaali on yksinkertaisesti vaan todella toimii. Käytän yleensä Urtekramin tahinia, joka on väriltään aika tummaa. Siksi kastikkeesta ei tullut ehkä väriltään herkullisinta. Mutta älä anna sen tai muutenkaan hiukan valjun värisen salaatin hämätä!

Mitä ruokia olette nyt kokkailleet kukkakaalista? :)




Paahdettu kukkakaalisalaatti tahini-jogurttikastikkeella
(3-4 annosta)

1 (noin 750 g) kukkakaali
4 dl keitettyjä kikherneitä
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
pippuria
1/2 tl juustokuminaa
3/4 dl kuorellisia manteleita
tuoretta korianteria ja/tai lehtipersiljaa hienonnettuna

Kastike:
2 dl maustamatonta soijajogurttia (esim. Planti)
2-3 rkl tahinia
1 valkosipulinkynsi
1 rkl sitruunamehua
1/2 tl juustokuminaa
suolaa

  1. Aloita paahtamalla mantelit. Aseta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paahda 225-asteisessa uunissa muutama minuutti. Varo polttamasta. Vaihtoehtoisesti voit paahtaa mantelit myös pannulla. Rouhi mantelit karkeaksi rouheeksi
  2. Pilko kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Käytä myös kantaosa ja leikkaa se pieniksi paloiksi. Sekoita kulhossa oliiviöljy ja mausteet. Pyöräytä kukkakaalit ja kikherneet seoksessa ja levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia niin, että kukkakaali jää rapsakan kypsäksi. Anna jäähtyä haaleaksi.
  3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi kastiketta varten. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
  4. Levitä haalea kukkakaali-kikherneseos tarjoiluvadille. Valuta päälle kastike. Ripottele pinnalle vielä mantelit ja korianteri. Tarjoa sellaisenaan tai lisäkkeenä.




Saatat pitää näistä

0 kommenttia