Munakoiso-risonisalaatti

toukokuuta 11, 2017

Munakoiso ja tomaatti ovat klassinen makupari, joka toimii myös tässä risonisalaatissa.



Munakoisorullien jälkeen tarjousmunakoisoja jäi vielä yli, ja ne päätyivät tähän ruokaisaan risonisalaattiin. Munakoison kanssa paahdoin uunissa myös kirsikkatomaatteja. Uunissa tomaattien maku syvenee ja makeutuu. Laitoin tomaatit 200-asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi, jolloin ne valmistuivat sopivasti samalla munakoisojen kanssa. Jos sinulla kuitenkin on aikaa, suosittelen lämpimästi valmistamaan isomman satsin uunikuivattuja tomaatteja, joihin olen aiemmin postannut reseptin. Kyseinen resepti on tavallisille tomaateille, mutta kirsikkatomaatit voi uunikuivata samalla tyylillä lyhentämällä kuitenkin paistoaikaa reilusti. Pari-kolme tuntia riittänee. Tuloksena on tosi maukkaita ja meheviä tomaatteja salaatteihin, pastoihin ja pizzaan lisättäväksi.

Tämä salaatti muuten oli kevään ensimmäinen parvekkeella nautittu ateria! Näillä lumisadekeleillä ei enää olekaan tullut mieleen nauttia salaattilounasta samassa paikassa... Toivottavasti lämpimämmät kevätkelit palaavat taas pian, sillä tämä salaatti sopii oivasti piknikevääksi!





Munakoiso-risonisalaatti
(3-4 annosta)

1 iso (500 g) munakoiso
250 g kirsikka- tai miniluumutomaatteja
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
2 dl risonia eli jyväpastaa
3 dl kypsiä kikherneitä
rucolaa

Kastike:
n. 3 rkl sitruunamehua
1-2 valkosipulinkynttä
n. 2 rkl oliiviöljyä
1 tl sokeria
suolaa
pippuria


1. Kuutioi munakoiso melko pieniksi kuutioiksi. Levitä kuutiot uunipellille leivinpaperin päälle ja valuta pinnalle noin 1 1/2 rkl (tai niin paljon kuin kehtaat) oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita ja laita paahtumaan 200-asteiseen uuniin noin 15-17 minuutiksi.
2. Munakoisojen paahtuessa puolita tomaatit ja sekoita joukkoon 1 tl oliiviöljyä sekä mausteeksi suolaa ja pippuria.
3. Ota puoliksi paahtuneet munakoisot uunista ja sekoittele. Levitä pellille munakoisojen viereen tomaatit. Jatka paahtamista vielä noin 10 minuuttia. Tavoite olisi, että munakoisot ja tomaatit ovat samaan aikaan sopivasti kypsyneitä. Munakoisot kannattaa paahtaa täysin pehmeiksi.
4. Keitä risoni pakkauksen ohjeen mukaan al dente -kypsäksi. Valuta siivilässä ja huuhtaise kylmän vesihanan alla. Sekoita kastikkeen ainekset risonin joukkoon. Sekoita joukkoon kikherneet ja munakoisot.
5. Laita tarjoiluastiaan kerroksittain risoniseosta, tomaatteja ja rucolaa. Tarjoa salaatin kanssa rapekuorista tuoretta leipää.


Saatat pitää näistä

0 kommenttia