Kasvistagine

maaliskuuta 16, 2016

Tomaattimurskapohjaiset kikhernepadat ovat niin peruskasvisruokaa, että niitä moni on varmasti välillä syönyt jo kyllästymiseenkin asti. Ruokaan saa kuitenkin helposti särmää ja vaihtelua, kun valmistaa sen marokkolaisen taginen tyyliin.

Tagineen on olemassa oma erityinen "pata" jossa on suippomainen kansi. Itse kuitenkin olen tagineni valmistanut ihan vain paistokasarissa, kattilassa tai padassa. Eksoottista makua antavat erityisesti kaneli ja kuivatut taatelit. Taatelien tilalla voisi käyttää myös viikunoita, aprikooseja tai rusinoita. Kun taginen viimeistelee paahdetuilla mantelilastuilla ja tuoreella korianterilla, se menee hyvin juhlavammastakin ruuasta. Sopii vaikka pääsiäispöytään!






Kasvistagine
(n. 4 annosta)

1 sipuli
2 reilunkokoista porkkanaa
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
1 tl juustokuminaa
1 tl korianteria
½ tl kanelia
chiliä
1 prk (500 g) tomaattimurskaa
5 dl keitettyjä kikherneitä (tai vastaava määrä säilykkeenä)
1-2 dl vettä
¾ tl suolaa
10-15 kuivattua taatelia (laitoin 15 kpl)

Viimeistelyyn:
n. ½ dl mantelilastuja
tuoretta korianteria


1. Kuori kasvikset. Hienonna sipuli ja valkosipuli, kuutioi porkkana.
2. Kuumenna öljy paistokasarissa tai kattilassa. Kuullota siinä kasviksia pari minuuttia. Lisää juustokumina ja jatka kuullottamista vielä hetki. Lisää loput mausteet, tomaattimurska ja kikherneet. 3. Anna taginen hautua kannen alla noin 30 minuuttia. Lisää puolitetut taatelit hauduttamisen puolivälissä. Ripottele valmiin ruuan pinnalle paahdettuja mantelilastuja ja tuoretta korianteria. Tarjoa couscousin kanssa.



Saatat pitää näistä

0 kommenttia