Mausteinen linssikeitto

tammikuuta 31, 2016

Linssikeitto on helppoa, hyvää ja halpaa perusruokaa. Tämä mausteinen keitto saa pehmeää makua kookosmaidosta.

Tomaattipohjainen linssikeitto on klassinen kasvisruoka. Se ei ole ihme, koska linssikeitto on tosi simppeliä ja maukasta ruokaa. Opiskeluaikoina sitä tuli kokattua moneen otteeseen, sillä edulliset ja yksinkertaiset raaka-aineet sopivat laihemmallekin kukkarolle. Erityisen hyvin mausteinen linssikeitto sopii talvipäivien lämmittäjäksi. Vaikka kovat paukkupakkaset näyttävätkin tällä erää olevan ohi, niin on hyvä aika kaivaa soppakattila esiin!







Mausteinen linssikeitto
(6 annosta)

2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
2 tl juustokumina
2 prk (à 500 g) tomaattimurskaa
3 dl punaisia linssejä
n. 1 l vettä
pala tuoretta inkivääriä
1 ½ tl jauhettua korianteria
n. 2 tl suolaa
chiliä
ripaus kanelia ja sokeria
2 dl kookosmaitoa

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna kattilan pohjalla öljy ja kuullota siinä sipuli ja valkosipuli. Lisää juustokumina ja jatka kuullottamista vielä hetki.
2. Lisää kattilaan tomaattimurska, linssit, vesi, raastettu inkivääri sekä muut mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla 15 minuuttia. Lisää kookosmaito ja keitä vielä noin 5 minuuttia. Tarjoa linssikeitto leivän kanssa.






Saatat pitää näistä

0 kommenttia