Sitruunainen suppilovahveropasta

marraskuuta 01, 2017

Herkullinen pasta on aina varma sijoituskohde suppiksille! Mausta suppilovahveropasta vaihteeksi sitruunalla, valkosipulilla, yrteillä ja lorauksella oliiviöljyä.



Joskus se simppelein ruoka maistuu parhaalta, ja usein niin on metsäsienten kohdalla. Löysin jonkin aikaa sitten lähimetsästä hiukan suppiksia ja ne päätyivät tähän simppeliin pastaan. Aika usein tulee kokattua kermaista sienipastaa, mutta nyt halusin jotain vähän erilaista. Vaimomatskuu-blogista bongasin idean sitruunan yhdistämisestä suppilovahveropastaan. Miten ei olekaan koskaan tullut mieleen! Sitruunankuori ja -mehu antoivatkin kivan säväyksen. Lisäksi tämä simppeli pasta saa makua valkosipulista, oliiviöljystä ja tuoreista yrteistä. Käytin itse timjamia, kun sitä sattui olemaan kaapissa, mutta lehtipersilja epäilemättä sopisi myös hyvin. Juustomaista makua antamaan lisäsin vielä ravintohiivahiutaleita.

Pastana voit käyttää melkeinpä mitä vaan mieleistäsi pastaa. Itse ostin juuri Palmuston kikhernepastaa, joka on aikas huippua. Kyseinen tuote on melko hintava, mutta toisaalta jos haluaa nauttia aterialla proteiinia niin kikhernepastasta sen saa samassa paketissa. Ainakin minä tykkään välillä syödä sellaisiakin pastaruokia, joihin ei tule mitään erityisen proteiinipitoista ainesta muuten, joten niin niihin tilanteisiin kikhernepasta on tosi oiva valinta. Makukin on siinä hyvä, joskaan ei tietysti ihan samanlainen kuin valkoisessa vehnäpastassa.






Sitruunainen suppilovahveropasta

(1 annos)

n. 75 g pastaa
100 g tuoreita suppilovahveroita
1/2 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä
n. 1 tl sitruunankuorta raastettuna
n. 1/2 rkl sitruunamehua
1 1/2 rkl ravintohiivahiutaleita
mustapippuria
suolaa
tuoretta timjamia tai lehtipersiljaa hienonnettuna

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan samalla, kun valmistat sieniseoksen.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Puhdista sienet ja paloittele niitä vähän pienemmiksi. Kuumenna sieniä paistinpannulla ilman rasvaa niin, että ylimääräinen neste haihtuu. Lisää oliiviöljy sekä sipuli ja valkosipuli. Kuullota, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Raasta sitruunankuori ja purista mehu.
  3. Valuta pasta ja ota talteen osa keitinliemestä. Yhdistä pasta ja sieniseos. Lisää kaikki loput ainekset sekä sopiva louraus keitinlientä niin, ettei pasta jää liian kuivaksi. Tarjoa heti.

Saatat pitää näistä

2 kommenttia

  1. Tämä on kyllä lempparipastani, nopea ja helppo tehdä, kaupan kuivatut sekä purkkikantarellit ja - suppilovahverotkin kelpaavat tähän aivan mainiosti kun ei tuoreita ole saatavilla. Teen tätä pastaa lähes kuukausittain. Tosi hyvä resepti! Sitruunaa lisään aina enemmän koska rakastan sitruunaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että ohje on jäänyt käyttöön! :)

      Poista