Piparjuurinen punajuurikeitto

helmikuuta 24, 2017

Punajuuri ja piparjuuri ovat oiva makupari! Piparjuuri piristää tämän simppelin punajuurisosekeiton.



Blogipostaukset ovat nyt vahingossa luiskahtaneet keitto-herkkuleivonnaislinjalle. Tämä postaus kuitenkin on roikkunut tovin puolivalmiina, ja haluan julkaista tämän nyt, kun juurekset vielä ovat sesongissa ja lämmittävät keitot maistuvat. Ja ovathan sosekeitot toki varsin kätevää arkiruokaa!

Pehmeän makuinen punajuuri sopii hyvin yhteen pirteän kipakan piparjuuren kanssa. Simppeliin punajuurisosekeittoon raastettu tuore piparjuuri tuokin kivan säväyksen. Piparjuuri lisätään vasta valmiiseen keittoon, sillä keittäminen kitkeröittää piparjuuren maun helposti. Ruokaisuutta tuomaan lisäsin keittoon punaisia linssejä, jotka antavat keitolle myös rakennetta. Sosekeiton päälle on kiva lisätä jotain sattumia, joten tällä kertaa paistoin pannulla vielä kikherneitä, jotka maustoin tosi simppelisti suolalla ja pippurilla.




Piparjuurinen punajuurikeitto
(4-5 annosta)

1 kg punajuuria
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 rkl rypsiöljyä
2 dl punaisia linssejä
n. 7-8 dl vettä
l kasvisliemikuutio
1 tl timjamia
mustapippuria
2 rkl balsamicoa
(suolaa)
n. 2 rkl piparjuurta raastettuna
1 prk (2 dl) kaurakermaa


1. Kuori kasvikset. Kuutioi punajuuri ja sipuli, hienonna valkosipuli. Kuumenna öljy kattilan pohjalla ja kuullota siinä kasviksia muutama minuutti. Lisää linssit, vesi sekä kasvisliemikuutio, timjami ja pippuri. Keitä noin 30 min kannen alla, kunnes punajuuret ovat kypsiä.
2. Lisää kattilaan balsamico ja piparjuuri. Soseuta keitto. Mausta tarpeen mukaan suolalla ja ja lisää vielä kaurakerma. Halutessasi voit lisätä keiton pinnalle esim. paahdettuja tai paistettuja kikherneitä.


Saatat pitää näistä

0 kommenttia