Myskikurpitsa-granaattiomenasalaatti || Butternut Squash Pomegranate Salad

marraskuuta 13, 2016

Syys-talven sesonkituotteet kurpitsa ja granaattiomena sopivat somasti samaan salaattiin.



Kurpitsojen kasvaneesta suosiosta on kirjoiteltu aika ahkerasti, ja suomenkielisiä reseptejäkin alkaa jo löytyä mukavasti. Vaikka syksyllä ja talvella on hyvä aika nauttia kotimaisista juureksista, niin kurpitsa tuo sesongin kattaukseen mukavan lisän. Tässä siis yksi herkullinen kurpitsaresepti lisää!

Makea kurpitsa ja raikkaat granaattiomenansiemenet sopivat oivasti samaan salaattiin. Suolainen ihana mantelifeta tasapainottaa kokonaisuutta, ja cashewpähkinät tuovat mukavaa rousketta.
Makoisa salaatti sopii hyvin pikkujoulukauteen ja vaikka ihan joulupöytäänkin. Helsingissä on tällä hetkellä niin paljon lunta, että jouluakin saa mielestäni jo ihan luvalla fiilistellä.




Myskikurpitsa-granaattiomenasalaatti
(4 annosta)

1 pieni (n. 900 g) myskikurpitsa
1 valkosipulinkynsi
4 dl kikherneitä (itsekeitetty tai säilyke)
2 rkl oliiviöljyä
1 tl juustokuminaa
suolaa
mustapippuria
babypinaattia
1 granaattiomena
annos mantelifetaa
3/4 dl cashewpähkinöitä


1. Kuori ja leikkaa kurpitsa reiluiksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kurpitsa, valkosipuli, kiherneet ja oliiviöljy. Mausta juustokuminalla, suolalla ja pippurilla. Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes kurpitsa on kypsää.
2. Paahda cashewpähkinät paistinpannulla ilman rasvaa. Pese pinaatti ja levitä se tarjoiluvadille. Levitä päälle kupitsa-kikherneseos. Irrota granaattiomenasta siemenet ja ripottele ne kurpitsaseoksen päälle. Murenna päälle mantelifeta ja lisää lopuksi vielä cashewpähkinät. Tarjoa hyvän leivän kanssa.





****************
English summary

During a couple of last years, butternut squash and other pumpkins have been a rising trend in Finland. Fall and winter are a good time to enjoy local root vegetables, like carrots, beetroots and swedes, but I think pumpkins bring a good addition to the seasonal range of veggies.

Sweet butternut, fresh pomegranate seeds go very well together. Creamy and salty almond feta balances the flavors, and roasted cashews bring some nice crunchiness to the salad.


Butternut Squash Pomegranate Salad
(4 portions)

1 small (900 g) butternut squash
1 garlic clove
400 ml chickpeas (cooked/canned)
2 tbsp olive oil
1 tsp cumin
salt
black pepper
baby spinach
1 pomegranate
1 portion of almond feta
75 ml cashew nuts


1. Peel and dice butternut squash. Peel and chop garlic clove. Combine butternut squash, garlic, chickpeas and olive oil. Season with cumin, salt and pepper. Line a baking tray with baking paper. Spread the mixture on baking paper. Roast in 225 C about 20 minutes until butternut squash is tender.
2. Roast cashews on a frying pan without oil. Rinse spinach and spread in a large salad bowl. Then add butternut squash chickpea mixture. Separate pomegranate seeds from fruit and sprinkle over the salad. Add almond feta as crumbles and then cashews. Serve with good bread.

Saatat pitää näistä

1 kommenttia

  1. Mantelifeta on jo valumassa - huomenna testataan tämä koko resepti. Vanhemmat tulevat glögille ja teen pientä purtavaa - tätä. �� Vaikuttaa NIIN herkulliselta, että pakkohan tämä on kokeilla. �� Kiitos reseptistä. -sari-

    VastaaPoista