Kesäkurpitsa-kantarellipasta || Zucchini And Chanterelle Pasta

elokuuta 21, 2016

Kermainen kantarellipasta on aina yhtä ihana klassikko. Saman sesongin kasviksena kesäkurpitsa sopii oivasti mukaan.




Kesäloma hujahti ohi jälleen uskomattoman nopeasti, enkä ehtinyt lainkaan sienimetsään. Tosin vaikka olisin ehtinytkin, niin tuskin saaliini olisi ollut kovinkaan kummoinen. Olen nimittäin aika onneton sienestäjä, enkä oikein tunne hyviä sienipaikkoja. Onneksi pakastimessa oli vielä hiukan viime kesänä löytyneitä kantarelleja, jotka pelastivat tilanteen!

Kokkasin kantarelleista kermaista pastaa, johon lisäsin pieneksi kasvislisäksi kesäkurpitsaa. Sitä on kätevä lisätä moneen ruokaan tähän aikaan vuodesta, kun kilohinta pyörii euron tuntumassa tai jopa alle. Pastana käytin Torino-merkkistä tummaa proteiinipastaa, joka sisältää reippaasti enemmän proteiinia kuin tavallinen pasta. Silti maku on tosi jees - kannattaa kokeilla!

Raastoin pastan päälle Violife Prosocianoa eli vegaanista "parmesaania". Ostin kyseistä tuotetta suurin odotuksin jokin aika sitten ja maistoin sellaisenaan pari kertaa. Maku oli pettynys ja mielestäni suorastaan paha, samoin tuoksu. Juusto jäi pyörimään jääkaappiin, kun en malttanut poiskaan heittää. Päätin kuitenkin antaa Prosocianolle toisen mahdollisuuden (vaikka parasta ennen -päiväkin oli jo mennyt hyvä tovi sitten...) pastassa. Pasta-annoksen päällä se toimii yllättäen paljon paremmin, oikeastaan aika kivastikin. Ihan varauksetta en siis Prosocianoa suosittele, mutta toisaalta tiedän joidenkin olevan ihan hullaantuneita tuotteeseen, joten ei varmaan auta muuta kuin itse kokeilla. Itse tehdenkin saa onneksi hyvää pähkinäparmesaania.

Pakko muuten tässä yhteydessä vielä hehkuttaa kuvissa näkyvää _ihanaa_ Arabian vanhaa Maisema-sarjan lautasta! <3 Ostin sen lomalla kirpparilta parilla eurolla. Eli vaikka sieniä ei lomalla löytynyt, niin jotain muita aarteita kyllä.







Kesäkurpitsa-kantarellipasta
(2 annosta)

200 g kesäkurpitsaa
1/2 (50 g) sipuli
1 valkosipulinkynsi
n. 1/2 l tuoreita kantarelleja (itse käytin 75 g pakastettuja, joista oli nesteet haihdutettu pois, joten tuoreiden sienten määrä on arvio)
1 rkl öljyä
1 prk (2 dl) kaurakermaa
suolaa
mustapippuria myllystä
150-200 g pastaa (käytin Torinon tummaa proteiinipastaa)

Lisäksi:
pähkinäparmesaania tai Violife Prosociano vegeparmesaania


1. Paloittele kesäkurpitsa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Pilko kantarellit melko pieniksi paloiksi.
2. Jos käytät tuoreita kantarelleja paista niitä ilman rasvaa kuumalla pannulla, jolloin ylimääräinen neste haihtuu. Lisää öljy sekä kesäkurpitsa, sipuli ja valkosipuli. Paista, kunnes kasvikset ovat kuullottuneet. Mikäli käytät pakastettuja sieniä, lisää ne sulatettuna siinä vaiheessa, kun olet kuullottanut kasvikset.
3. Lisää pannulle kaurakerma ja kuumenna kastike kiehuvaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan sillä aikaa, kun valmistat kastikkeen. Yhdistä pasta ja kastike. Tarjoa vegeparmesaanin kanssa.






*****************
English summary

It's time of wild mushroom dishes. Unfortunately I didn't have time to seek any fresh wild mushrooms this during my summer vacation but luckily I had some chanterelles from last summer in my freezer.

Creamy chanterelle pasta is a classic and always very tasty.  This time I also added some zucchini, another ingredient of this season. Lovely season food!


Zucchini And Chanterelle Pasta
(2 portions)

200 g zucchini
1/2 (50 g) onion
1 clove of garlic
about 1/2 l chanterelles (I used 75 g of frozen chanterelles)
1 tbsp oil
200 ml oat cream
salt
pepper
150-200 g pasta

To serve:
vegan parmesan (Violife Prosociano, for example)


1. Cut zucchini into bites. Peel and chop onion and garlic. Chop mushrooms into quite small bites.
2. In case you use fresh chanterelles fry them on a frying pan without oil to evaporate excessive liquid from them. Add oil, zucchini, onion and garlic. Fry until vegetables are soft. If you use frozen chanterelles add them at this point.
3. Add oat cream into the pan and bring the sauce to boil. Season with salt and pepper.
4. While making the sauce, cook pasta according to the instructions on package. Combine pasta and sauce. Serve with vegan parmesan.



Saatat pitää näistä

3 kommenttia

  1. Tein tätä tänään (Lidlin proteiinipastalla tosin, suositus siitäkin!) ja tuli kyllä erittäin maukasta. Kanssasyöjiltä tuli kommenttia, että yksi parhaista kasvisruuista, mitä on syönyt :-)

    VastaaPoista
  2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista