Hapankaalipiirakka

maaliskuuta 10, 2016

Tykkään hapankaalista sellaisenaan, mutta se sopii hyvin myös moniin lämpimiin ruokiin. Tällä kertaa se päätyi hapankaalipiirakkaan. Suolaiset piirakat ovat kivoja syötäviä, mutta useinkaan eivät kovin terveellisiä. Kermaa, voita ja juustoa täyteen ahdetut piirakat ovat aikamoisia pläjäyksiä, joita ei oikein viitsi syödä niin isoa palaa, että nälkä lähtisi. Siksi teen suolaiset piirakat mieluummin vähän kevennettyinä versioina.

Käytin pohjataikinaan kaurajauhoja, jotka jauhoin kaurahiutaleista. Lempeän makuinen kaura antaa hyvää makua pohjaan ja on vehnäjauhoja terveellisempi vaihtoehto. Simppeliin täytteeseen ei hapankaalin, kaurakerman ja mausteiden lisäksi paljon muita aineksia tarvita.

Hapankaalipiirakan seurana maistuu raikas salaatti. Salaattiin kannattaa lisätä esimerkiksi papuja tai tofua, jolloin lautaselle saa mukavasti proteiinia, ja kokonaisuudesta tulee tasapainoinen.






Hapankaalipiirakka

Pohja:
3 dl kaurajauhoja (jauhoin itse kaurahiutaleista blenderillä)
1/2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
50 g margariinia (käytin sinistä Keijua)
1 dl maustamatonta soijajogurttia

Täyte:
1 (150 g) iso sipuli
1 rkl öljyä
1 rs (400 g) hapankaalia
1 tl meiramia
1-2 rkl hunajaa (tai siirappia)
mustapippuria myllystä
1 prk (2 dl) kaurakermaa
1 rkl perunajauhoja
(1 rkl oluthiivahiutaleita)

1. Yhdistä pohjataikinan kuivat aineet. Sekoita joukkoon margariini ja soijajogurtti ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ja esipaista 200-asteisen uunin keskitasolla 7 minuuttia.
2. Hienonna sipuli täytettä varten. Kuullota se öljyssä pehmeäksi. Lisää hapankaali ja jatka paistamista vielä noin 5 minuuttia niin, että ylimääräinen neste haihtuu. Mausta meiramilla, hunajalla ja pippurilla. Sekoita perunajauho kaurakerman joukkoon.
3. Levitä esipaistetun pohjan päälle puolet hapankaalitäytteestä ja valuta päälle puolet kermaseoksesta. Lisää loppu hapankaalitäyte ja sen päälle loppu kermaseos. Levitä kerma tasaiseksi nuolijan avulla. Ripottele pinnalle halutessasi oluthiivahiutaleet. Paista piirakkaa vielä noin 25-30 minuuttia. Anna hetken aikaa vetäytyä uunista ottamisen jälkeen. Tarjoa salaatin kanssa.


Testasin piirakkaa ensin niin, että kaadoin koko kaurakermaseoksen täytteen päälle. Toinen versio, jossa kermaseos jaetaan kahtia, oli kuitenkin parempi, koska silloin seos ei jäänyt yhdeksi kerrokseksi kaalitäytteen päälle. Nappasin kuvat jo ensimmäisen version jälkeen, joten älä hämmenny, jos piirakastasi tulee pinnaltaan vähän eri näköinen kuin kuvissa. :)





Saatat pitää näistä

0 kommenttia