Bataatti-mustapapusalaatti

maaliskuuta 06, 2016

Tämä salaatti on kevättalven/alkukevään sesonkiruokaa. Makeat bataatit, mehukkaat appelsiinit ja aina yhtä ihanat mustapavut toimivat loistavasti suolaisen mantelifetan kanssa. Kokonaisuuden viimeistelee tuore korianteri.





Olen aivan rakastunut mantelifetaan, johon olen tälläkin postannut reseptin. Ihan oikealta fetalta se ei maistu, mutta ajaa erinomaisesti asiansa fetan korvaajana monessa kohtaa. Mikä pelastus ihmiselle, joka rakastaa juustoja ja etsii niille jotain eläinystävällisempää korviketta!

Kuten oikeakin feta, myös mantelifeta toimii usein erityisen hyvin silloin, kun sen kaverina on jotain makeampaa raaka-ainetta. Tässä salaatissa makuparina onkin makea bataatti. Kun tähän comboon yhdistetään vielä kauden mehukkaat appelsiinit, ruokaisuutta tuovat mustapavut sekä viimeistelyksi vielä tuoretta korianteria, saadaan aikaan ihana aurinkoinen kevättalven sesonkisalaatti.


Bataatti-mustapapusalaatti
(4 annosta)

1 iso tai 2 pientä (n. 800 g) bataattia
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
chiliä
mustapippuria myllystä
2 prk (à 380 g/230 g) mustapapuja
ripaus suolaa ja sokeria
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
1 appelsiini
yksi annos mantelifetaa
tuoretta korianteria
jääsalaattia

1. Kuori ja kuutioi bataatti. Laita bataatit kulhoon ja sekoita joukkoon öljy, suola, chili ja pippuri. Kaada bataatit uunipellille leivinpaperin päälle ja paista kypsiksi 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia.
2. Valuta ja huuhtele mustapavut. Sekoita niiden joukkoon suola, sokeri, öljy ja sitruunamehu. Kuori ja paloittele appelsiini. Revi jääsalaatti tarjoiluvadille ja levitä päälle hieman jäähtyneet bataatit. Lisää pavut ja appelsiinit. Murenna päälle mantelifetaa ja ripottele pinnalle tuoretta korianteria.



Saatat pitää näistä

0 kommenttia